2020-05-08 09:23:30• hírek • Közlemény

Problema Solvenda Romania: Elődöntős a Hám János csapata

A Case Solvers és a Mathias Corvinus Collegium 2020. január – május között rendezi meg a Problema Solvenda Romania történelem versenyt.

A verseny során a 9-12. évfolyamos középiskolás diákok háromfős csapatokban egy történelmi döntési helyzetet dolgoznak fel.

Megyénkből a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum Csavaroldók csapata jelentkezett, akik már tavaly is megmérettették magukat ebben a felállásban. A formáció tagjai: Cuculeanu Krisztián, Gádoros Mátyás és Szabó Boglárka.

A selejtezőben kapott logikai feladatokat sikerrel teljesítették, így továbbjutottak az elődöntőbe, amit május 15-én rendeznek meg online, a Zoom aplikáció segítségével.

Az elődöntőbe a csapatoknak be kell mutatniuk egy általuk készített esettanulmányt, majd a felelniük kell a zsűri kérdéseire is. Ha ott is jól szerepelnek, akkor a nagydöntőbe is bekerülhetnek, ahol szokás szerint két magyar és két román csapat méri össze tudását.

„Ez a verseny közelebb hozott minket egymáshoz és segítségével évről-évre jobban bővíthetjük az általános műveltségünket. A mezőny idén is nagyon erősnek ígérkezik, úgy román, mint magyar csapatok részéről is, de reméljük, hogy bizonyíthatunk online is” – Gádoros Mátyás.

„Sajnos idén csak képernyőn keresztül vehetünk részt a versenyen. Nagyon fog hiányozni a Problema Solvenda-s hangulat, de mindent beleadunk, hogy idén is megmutathassuk problémamegoldó képességeinket!” – Szabó Boglárka.

„A Problema Solvendara először tavaly jelentkeztünk és a sikeres elődöntős szereplésünk után arra jutottunk, hogy jövőre is kipróbáljuk magunkat ezen a versenyen. Többek között azért is nagyon különleges számunkra, mert egyedi abból a szempontból, hogy több kreativitást és felkészülést igényel, mint nyers tudást. Reméljük idén sem fogunk keserű szájízzel távozni, bízunk benne, hogy egy pandémia kellős közepén is sikeres megoldást vázolhatunk fel a zsűrinek” – Cuculeanu Krisztián.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: